2019-07-12 Toontjesloop

Toontjesloop Sint-Juliaan 12 juli 2019.
Met de Toontjes loop op de Langemarkse wijk Sint Juliaan werd de 11de  editie van het Bakelandt criterium op gang geschoten.
Het Bakelandt criterium bestaat uit 6 wedstrijden en traditioneel wordt deze eerste wedstrijd georganiseerd op een vrijdag avond ter gelegenheid van de wijkkermis.
Het Bakelandt criterium met zijn mooie prijzen tafel zorgt ervoor dat tal van atleten de afspraak van deze eerste wedstrijd niet willen missen om zo hun klassement een uistekende start te geven .Ook de weergoden deden hun best zodanig dat het  uiterst aangenaam lopen was en dito voor de toeschouwers  .
Onze atleten liepen met zijn allen uiterst sterke wedstrijden en zelfs  met enkele podium plaatsen met een hoogdag voor Sabien Vermander die voor de eerste maal  dames winnares werd en natuurlijk ook eerste van haar eigen categrie in de 8.4 km wedstrijd die ze aflegde in in 36 min 09 sec.

Op de 2.8 km was het vooral onze jonge jeugd die de strijd aangingen met  de minder jonge atleten en met  Laurenz Duplacie die mooi 7de werd in 10 min 29 sec  , Sander Terryn 13de in 11 min 33 sec , en de piepjonge Luna Lelieur die algemeen 40ste  en mooi 7de  bij de dames categorie .
Ook op de 8.4 km hadden we een sterk deelnemersveld en het werd een ware broederstrijd  voor de eerste club atleet . Maxim Keremans  liep een sterke wedstrijd en haalde als derde het podium en legde de afstand af in 28 min 08 sec  broer Axel werd 9de in  29 min 56 sec .
Sander Ampe werd 22ste in 31 min 25 sec  .De droom van Davy Pattyn werd werkelijkheid  want wilde schoonbroer Peter Ovyn eens kloppen wat ook gebeurde . Davy werd 33ste in 32 min 31 sec en Peter 59ste in  35 min 11 sec . Intussen was Wim Depoorter afgeklokt op 34 min 22 sec en klasseerde zich als 52ste . Ook sterk van Krista Noyez  werd 81ste algemeen in 37 min 32 sec maar  4de dame en 1ste  in eigen categorie  en Joke Coene werd algemeen 108ste 10de dame en 8ste in eigen categorie .
Jarne Ampe werd 94ste in 38 min 31 sec . en Miet Vandenbulcke algemeen 125ste maar  13de dame en 11de  in eigen categorie in 41 min 46 sec