2019-10-05 Westlaan-run

Westlaan-run Roeselare 5 oktober 2019.

                                                      
De westlaan-run is ontstaan als voorprogramma van de Roeselaarse editie van het internationale cross-cup gebeuren. In 2011 werd  de west-laan run ook de memorial Carlos Goethals genoemd want Carlos was een fervent loper en  één van de medestichters van deze run  .
Carlos was een gekend specialist van darm- en maagklachten in het H Hart ziekenhuis en overleed op 76 jarige leeftijd na een slepende ziekte op 26 september 2011.
Carlos  was 30 jaar voorzitter  geweest van AVR later KAVR of Koninklijke atletiekvrienden Roeselare.
Carlos was een  uiterst joviale en rustig iemand, zelf heb ik vele uren samen getraind met hem ,was enorm  trots  toen wij  met de estafette ploeg de 4 x 1500 meter wonnen in Zwevegem . Toen ik  eind 1997  de Stadense afdeling oprichtter  was Carlos bijzonder blij en heeft dit meermaals laten blijken .
Reeds van in de begin jaren werd er gelopen voor het goede doel en dit voor de strijd tegen Muco  of Mucoviscidose een erfelijke slijm ziekte . Tevens was men dit jaar al aan de 22ste editie toe  wat gaat de tijd snel .
Ook hadden de organisatoren ervoor gekozen om de wedstrijd niet meer als voorprogramma te laten doorgaan van de cross-cup maar wel op  de eerste zaterdag van oktober samen met de finale van de oefen crossen voor jeugd .Wedstrijd behoort ook tot  het criterium “ Roeselare loopt” . Een mooi gevarieerd parcours  maar bochtrijk werd  uitgezet op een nieuwe locatie nl MSKA campus  .
Het was dus een samenwerking tussen KAVR   MSKA  campus Groenestraat en AMICI vzw t.v.v. de bijzondere begeleiding van kinderen in het internaat van het MSKA . Ook de ziekenhuis clouws van Kloen waren van de partij . Een aangenaam weertje  en puike organisatie zorgden voor aangenaam te volgen wedstrijden . Alleen spijtig dat de opkomst door de eerste mun run enkele kilometers verder tal van atleten een keuze dienden te maken , sommige atleten  liepen zelfs de dubbel .
Warre Boiuckaert kwam zag en overwon op de 3.5km die Warre aflegde in 10min 51 sec
Jeroen Vandewalle werd 12de in 12 min 29 sec en Emilie Beernaert 40ste algemeen en 4de dame in 14 min 42 sec nadat ze al de finale van de cross bij de cadetten  had gewonnen.
OP 10 km een mooie 8ste plaats voor Sander Ampe  in 37 min 52 sec
Kurt Termote  werd 54ste in 43 min 37 sec  , Jarne Ampe 55ste in 47 min 31 sec en Laurence Bossier 132ste in 63 min 17 sec
Met zijn allen mooie prestaties en daarmee nog een meer dan noodzakelijk goed doel  gesteund  echt prachtig
Henri