2023-05-31 Dwars door de zilten

Dwars door de Zilten 31 mei 2023.
Het Orthopedagisch Centrum Sint-Idesbald was zoals ieder jaar eind mei, de start en aankomstplaats van de wedstrijdloop “ Dwars door de Zilten”. Er wordt daar zowel een 3,5 km (1 ronde) als een 10,5 km ( 3 ronden) loop georganiseerd.
Dit is een wedstrijd doorheen de mooie groene natuur van de Zilten waar zowel kinderen, jongeren, volwassenen, medewerkers van O.C Sint-Idesbald, AZ Delta en vele andere sportievelingen lopen in een gezellige sfeer. Deze wedstrijd is vooral een stimulans om gezond te leven!
Woensdagavond 31 mei, een zonnige dag ben ik ook afgezakt naar het prachtige domein St-Idesbald.
Ik had zin om terug eens de 10,5 km te lopen. Wat was ik blij toen ik daar aankwam dat ik nog op 2 andere AC Staden dames botste, Ria Truwant en Valerie De Smet. Ook zij zouden na lange tijd weer een wedstrijd lopen. Wij hadden alle drie ook voor de eerste maal ons nieuw AC Staden singletje aangetrokken (zie foto).Toen we ons inschreven in de sportzaal ontmoetten we ook ons bestuurslid Ria Van Besien, druk in de weer als medewerker van dit unieke sportevenement.
Doordat we lange tijd geen wedstrijden meer gelopen hadden, begaven we ons met de nodige zenuwen naar de start. Deze was voorzien om 19 u30.
Op dit moment was de 3,5 km bezig en waren we getuige van de aankomst van 3 andere AC Staden dames. Marlies Cool finishte in een tijd van 15:04, Delphien Burghgraeve in 15:45 en Marieke Vercruysse legde de 3,5 km af in 16:05. Ze hadden het schitterend gedaan. Daar konden wij alleen maar van dromen.
Toen was het aan onze beurt. Ik startte meer vooraan omdat ik toch een behoorlijke tijd wilde lopen terwijl Ria en Valerie achteraan stonden. Zij wilden vooral genieten en gelijk hebben ze!
Je waagt je tijdens het lopen in de wijde natuur, veel groen, weiden, akkers, kortom de omgeving van de Zilten is wonderschoon. En het zonnetje kleurde alles nog zoveel intenser. Spelbreker was af en toe de krachtige noordoostenwind. Maar wij, flinke dames, trotseerden dit euvel wonderwel!
Het was vooral genieten, we waren dankbaar dat onze gezondheid het nog toeliet deelnemer te mogen zijn van dit sportevenement.
Heel fier en voldaan kwamen we over de meet. We hadden het gedaan!

Ik kwam aan na 54 min, Valerie en Ria na 65 min. Aan de foto hieronder kan je zien wie er het meest genoten heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de wedstrijd kregen we een drankje van de organisatie aangeboden en dat het smaakte hoef ik jullie wellicht niet meer te vertellen…

Leen Vanderyse